tisdag 20 november 2012

Daniel Larsson hjälte mot Brynäs

Ett klassiskt hockeymöte på Hovet ikväll som inleddes med en hyllning av en av våra största AIK-hjältar. "Honken", the original and the best, var mannen som hyllades strax före matchstart. Nu levde ju inte jag under den tiden han spelade men ja, en legend.





"Att Peter Forsberg troligen är Sveriges bäste ishockeyspelare genom alla tider är kanske sant, men frågan är om någon ishockeyspelare varit så känd som AIK-målvakten Leif Holmqvist. På 1960- och 70-talet visste verkligen alla vem ”Honken” var – och alla ville dessutom ”vara honom” när det var dags för spel på gården eller på någon isbana runtom i landet.  "  //AIK Hockey

- - -

Matchen då. Jo, AIK börjar lite skakigt första minutrarna men växer sedan in i matchen och styr spelet och tar rättvist ledningen genom duktige Broc Little som med en skicklig styrning på MacNevins skott gör poäng för fjärde matchen i rad. Känslan som man bär med sig från den första perioden då det känns som att AIK har allt under kontroll förbyts snabbt i den andra perioden. Brynäs sätter full fart och dominerar matchen men den för dagen OTROLIGT duktige Daniel Larsson spelar alldeles strålande och släpper bara in ett mål. Mycket viktigt då de troligtvis hade punkterat matchen om Brynäs fått in en puck till.

I tredje är matchbilden i princip likadan och allt handlar om att överleva, vilket man lyckas med och jag känner mig då ändå rätt tillfreds med den poäng vi fått. När vi sedan i förlängningen får myyycket tveksam utvisning i sudden så utnyttjar Brynäs det och avgör matchen, tror alla. Men efter en korrekt videobedömning döms målet bort. AIK prickar sedan i förlängningens slutskede ribban men matchen går till straffar där Nicklas Jensen med en fin straff avgör matchen.

- - -

Direkt när Brynäs gjorde sitt 4-3-mål stängde jag av i ren raseri. Kom sedan på att jag ville höra vad Perra skulle säga efter matchen så slår på skiten igen och ser att domarna står och ringer på målet. Tur att jag slog på igen, men det var säkert en del som var på plats som hann lämna arenan och missade den dramatiska uppslutningen. Vad tur man kan ha.

- - -

Med en skottsatistik på 39 - 18 i favör till bortalaget så är det ganska självklart att Daniel Larsson är dagens matchvinnare. Det var Viktor Fasth-klass på honom idag.

- - -

Relativt bra publiksiffra idag som putsades till av de ganska många tillresta bortafansen.

- - -

Dagens och säsongens stora frågetecken är dock vad som hänt med våra tvillingar. Både Oscar och Victor är helt under isen just nu. Händer ingenting framåt och är ostabila bakåt. Tveksam till att dessa två herrar håller för att ha rollen som en första, andra eller tredje-kedja i ett elitserielag. Hoppas de kan höja sig och det krävs verkligen. Dessa killar är ändå viktiga som varit med på hela resan från Allsvenskan.

- - -

Saknar en spelare som Daniel Rudslätt idag. Med sitt lugn och defensiva skicklighet så hade han varit väldigt nyttig i matcher som denna. Visade nog aldrig honom den uppskattning som han förtjänade under tiden han spelade. Dessutom grymt nyttig i box-play.

- - -

Sandberg borta igen och verkar ha dragit på sig en längre skada enligt kommentatorerna på CMORE. Mycket mycket tråkigt om det stämmer då han visade en härligt energi mot Luleå.

- - -

Väntar och längtar på besked om Huselius. Vill gärna ha in honom inom 2 veckor. Vi vet alla att det skulle innebära ett lyft på isen men jag tror även han skulle locka lite extra publik till matcherna.

För att fortsätta på värvningsfronten så vill jag också omgående se en ersättning av Dick som inte verkar spela något mer på ett tag.

- - -

Nu kan man sova gott och kan se fram emot nästa match mot Linköping med lite gladare ögon.

- - -

Återigen, Daniel Larsson, dagens hjälte.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar