onsdag 26 december 2012

Modo borta

Äntligen dags för match igen efter juluppehållet. Inför matchen var det mest anmärkningsvärda att nyförvärvet Kris Beech inte kom till start p.g.a. strul med arbetstillståndet. Känns väldigt märkligt att det blir såhär, och jag tror att något mer ligger bakom beslutet att Beech inte spelar. Senaste dagarna har det skrivits mycket om Alexander Steens och huruvida han som NHL-spelare ska få spela eller inte.. Nåja, Joakim Nordström var i alla fall spelklar igen så ingen fara på taket.

Dagens lite otippat bäste AIK-spelare  #22 Daniel Josefsson


Första perioden domineras av Modo vilket kan utläsas av skottstatistiken. 17-5 till hemmalagets favör. Efter en trevande inledning tog Modo tag i taktpinnen men kom ändå inte riktigt fram till de allra farligaste lägena. AIK sticker upp då och då i små kontringsförsök och är ändå vassa och har en puck i stolpen på en styrning av Esa Pirnes. AIK-backen Fredrik Carlsson säger i paus att laget måste höja sig även fast han inte tycker att skottstatistiken riktigt speglar matchbilden och det är bara att hålla med i den analysen.

Andra perioden är betydligt jämnare. AIK steppar upp hyfsat och hotar lite mer och borde tagit ledningen när Oscar Ahlström får ett jätteläge i slottet, men Oscar och hans tvillingbrorsa Victor är inte i form och har det fortsatt tungt och skottet klaras av hemmamålvakten. Matchen står efter det och väger utan några direkta farligheter fram tills en slumpartad situation uppstår och Per-Åge Skröder kan peta in pucken från nära håll. Mycket tafatt av AIK-spelarna som tror att situationen är över och släpper Skröder. Ska inte få hända. Nicklas Jensen ser fortsatt vass ut och provar Starkbaum i hemmakassen med flera luriga skott. Det positiva i det här läget är att vi fortfarande är kvar i matchen och med frölundavändningen i färsk minne, från ungefär exakt samma situation ger en hopp inför tredje perioden. 

I tredje perren lyfter sig AIK och pressar hela perioden men utan att nå fram till de allra farligaste chanserna. Modo gör ett sent 2-0 mål och vinner matchen ändå rättvist. Känslan är ändå att vi med lite effektivitet kunde ha fått med oss minst en pinne från den här matchen, men så blev det alltså inte.

- - -

Tycker att det är väldigt konstigt att Edgars Klavins får spela mer än vad han har gjort de senaste matcherna. Han har bäst +/- i hela laget och nu när "brorsorna" är iskalla är det mycket märkligt att de får chansen match efter match. Dessutom tycker jag att han har visat klass och ett väldigt imponerande spel. 

- - -

Kul med BA:s borta resa upp till matchen idag. Ett drygt 50-tal AIKare var på plats och sjöng ut hemma"klacken" delar av matchen. Riktig starkt jobbat av de som var där.

- - -

Stefan Johansson? Vad har hänt? Långsammare än MacNevin och sämre pass än jag vet inte vad. Stefan måste rycka upp sig rejält för som han nu presterar är inte bra. Ser väldigt tung ut i benen. Kanske är han nertränad och får formtoppen senare under säsongen. Jag hoppas det i alla fall.

- - -

Daniel Josefsson har fått tagit mycket skit på diverse forum under säsongen och främst i inledningen. En befogad kritik som han verkar ha tagit/eller struntat i på bästa sätt för de två senaste matcherna har han spelat riktigt bra och varit om inte den bästa, en av de bättre backarna på isen. Fortsätt så Daniel.

- - -

Till sist: 
Det ryktas att "BIG DICK TÄRNSTRÖM" gör comeback på fredagens enormt viktiga möte mot Timrå. Formen på den gamle mannen kan man ju vara tveksam till men skottet och spelskickligheten i powerplay är något som i så fall blir en stor tillgång! Även Kris Beech ska tydligen kunna vara tillbaka, vilket jag ser som enormt viktigt då han sprider lugn och är en skicklig tekare.

Över 5500 biljetter sålda till Fredag.  Upplagt för stor fest på läktaren och förhoppningsvis även på isen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar