torsdag 3 januari 2013

AIK - Timrå

Säsongens hitills viktigaste match var det som väntade på Hovet ikväll. En sexpoängs match mot Timrå som låg 4 poäng efter AIK före dagens match.

Första perioden var en riktigt segdragen historia. Matchen består i princip av bara kamp och spelkvalitén är undermålig. Skottstatistiken skrevs till 6-5(!). Ett riktigt sömnpiller.

Andra perioden är också bara kamp. Dock känns Timrå lite hetare och skapar en del småfarliga lägen. När samtliga på Hovet väntar på andra periodpausen sticker sticker Stefan Johansson upp i offensiv zon med mindre än minuten kvar och stöter in ett inspel av Oscar Ahlström. Även tvillingbrorsarn Victor får en assist på det målet. Ett väldigt viktigt mål skulle det visa sig.

Tredje perioden bestod även den, tro det eller ej av kamp. Timrå tar ett litet grepp utan att skapa särskilt farliga chanser, förrän sista minuterna då puckarna ven runt Daniel Larsson som gör en jätteräddning med skridskoskenan. En direkt matchavgörande räddning. AIK reder ut stormen och tar plockar tre blytunga poäng i denna sexpoängsmatch.

- - -

7707 personer på läktarna. Mycket bra siffra och bra jobbat av alla och för en gångs skull ska AIKs marknadsföring ha bra cred för man hade flera bra erbjudanden som folk nappade på. Hoppas folk fortsätter komma på hockeyn nu.

- - -

AIKs powerplay var även ikväll katastrofalt och där måste man jobba för där hade vi kunnat avgöra den här matchen mycket tidigare.

- - -

Kul med poäng för brorsorna. Hoppas de kan få lite självförtroende och förhoppningsvis börja göra lite mål.