lördag 19 januari 2013

AIK - Luleå

AIK gör en ganska bra förstaperiod. Man förlorar den dock ändå med 0-1. Målet kom till genom gästernas för dagen bäste spelare, Kim Hirschovits kommer utan puck mot blå på sin högerkant. Precis på blålinjen tillåts han ta emot en fin sidledspassning. Han kommer in i zonen med hög fart och trots att det är många AIKare med hem får han kliva in helt ostört och pricka in pucken i bortre hörnet. Dock kan Larssons agerande i ifrågasättas då man redan flera sekunder före såg den luckan. Han är inte störd och har en hel del tid på sig att positionera sig mycket bättre än vad han gör.

I andra perioden känns matchen helt avslagen. Det skapas inte särskilt många chanser och det är en väldigt tråkig match vi får bevittna. Helt plötsligt ger sig Fredrik Carlsson(vem annars?) ut på en soloräd som gör att han hamnar bakom mål där han snabbt spelar in till Steen som trycker in 1-1. Här tror man att AIK ska få mer energi och ta över initiativet men så blir det inte alls utan AIK fortsätter spela svagt och det straffar sig när Luleå kan göra 2-1 efter ett mycket svagt försvarsspel.

Sett till hur matchen sett ut och resultatet till den tredje perioden så kändes det hopplöst. AIK börjar dock i ett bättre tempo och åker helt enkelt mer skridskor. Då händer det oftast mer saker också. Man fixar ett poweplay och i det spelmomentet visar Jensen härlig killer-instinkt och gör kraftfullt 2-2. Han kliver in i slottet, delar ut en knuff och vinner pucken och i samma rörelse prickar in ett handledsskott helt otagbart för David Rautio i bortakassen. Resten av perioden blir mållös och det blir även förlängningen, alltså avgörs matchen på straffar. Där vinner Luleå och när det handlar om straffar så är det mest ett lotteri.

Helt okej med en poäng ändå mot Luleå som är ett bra lag. Nya tag mot Modo på Lördag!