lördag 23 februari 2013

Färjestad hemma

Matchen inleds med att AIK sätter full fart direkt och missar ett friläge efter bara en halv minut, men bara minuten efter det så ringer det ändå. Melin jobbar bra bakom och hittar Beech i slottet som prickar in 1-0 med ett fint direktskott. Glädjen blir tyvärr inte särskilt långvarit då bortalaget replikerar bara 50 sekunder senare. Ett backskott från Mattias Nygren som jag tycker slinker in lite väl billigt bakom Lundström i kassen. Spelet håller ingen vidare kvalité och det är enormt mycket slarv emellanåt. Just slarv är det som leder till att AIK åker på ett boxplay när Fredrik Carlsson skickar ut en puckar över plexit. Det tar bara 9 sekunder från tekning så har Färjestad utnyttjat det. Pucken hoppar och studsar efter ett skott från blålinjen och dyker upp på andra stolpen där en bortaspelare står och rakar upp den i första krysset. Spelkvalitén fortsätter att bölja med stundtals en del riktigt bra aktioner mer en del mindre bra. Beech är nära att sätta kvitteringen med ungefär 5 minuter kvar men pucken tar oturligt i vänstra stolpens insida. Färjestad hinner sedan även de pricka ramen så 1-1 i ramträffar efter första perioden och 1-2 resultatmässigt.

AIK byter målvakt till andra perioden. Daniel Larsson ersätter Niklas Lundström. Och man börjar också bäst och än en gång lyckas man göra ett tidigt mål. Vid 2.29 kommer Christian Sandberg fri från vänstra tekningscirkeln efter kamp vid sargen. Efter en liten dragning med så skjuter han ett snabbt skott via duktige Salaks arm i bortakassen och in i mål. Kvitteringen är en faktum. Ett riktigt viktigt mål och i det här läget hoppas man att AIK ska lyfta men det blir istället tvärtom. Resten av perioden handlar om spel mot Larsson som kommer igång rejält och gör en hel del svettiga räddningar. Men man lyckas stå emot den tunga bortapressen och går till pausvila med ett oavgjort resultat. Samtidigt kommer rapporter om att Skellefteå leder med 6-0 mot Brynäs och slutspelsdrömmen lever igen.

Tredje perioden blir relativt chansfattig. Spelet är stundtals väldigt låst och båda lagen försöker skapa något konstruktivt men två bra försvar sätter stopp för detta. Det märks att spelarna blir lite slitna och passningsprocenten sjunker. Färjestad får ett drömläge att koppla matchen i ett järngrepp när man får straff med 6 minuter kvar men Larsson gör en väldigt bra räddning. Tredje perioden slutar alltså mållöst och matchen går till förlängning som även den inte bjuder på något mål, så straffar får skilja lagen åt. Larsson tar alla straffar och Christian Sandberg sätter den enda straffen med ett stenhårt handledsskott och AIK vinner.