lördag 2 februari 2013

Streckmatch

AIK sätter direkt en vansinnig fart och biter sig fast direkt i gästernas zon och med publikens hjälp så öser man på framåt vilket ger utdelning redan efter 54 sekunder! Målet går till genom att Pirnes får en studspuck bakom mål som han skickar in framför mål, passen blir en fladderpuck som Janmark mycket skickligt slår in på volley mellan Martin Gerbers benskydd. En underbar start och AIK får behåller sedan pressen och puckinnehavet, mycket till hjälp av 3 powerplay på de 10 första mintutrarna. Man lyckas tyvärr inte utnyttja det på dessa försöken och Rögle kommer in mer och mer i matchen. Då får AIK ännu en gång chansen i numerärt överläge och nu får man utdelning när Janmark rakar in sitt andra mål för kvällen på en retur! AIK blir sedan lite ängsligt och Rögle skapar oreda i hemmazonen och det var riktigt nära att Aaltonen kunde sätta en reduceringspuck men med öppet mål prickar han målramen. Daniel Larsson hade inte så mycket att göra i den första perioden men de få lägen han fick emot sig var riktigt farliga men han är tät och resultatet efter den första perioden är 2-0. En mycket bra period av AIK. Kanske den bästa hemmaperioden hitills på säsongen.

Den andra perioden går helt klart till AIK:s favör. Man spelar snabbt, rakt och enkelt med härlig rörelse. När 5 minuter är spelat tar pigge Björn Melin pucken från egen zon, ner runt motståndarkassen och serverar en fin pass upp till Beech som befinner sig på backplats som skjuter direkt. Gerber kan inte hålla pucken och Stefan Johansson trycker in 3-0. Väldigt psykologist viktigt mål då Rögle i inledningen försökt stressa högt och hade man fått in en puck så hade matchbilden kunnat förändras rejäl. Men nu gjorde man inte det och AIK dominerar matchen helt. Med 4 minuter kvar av andra perioden så kommer AIK i en kontring mot en ensam back. Pirnes spelar över till framstormande Viklund som direktskjuter in 4-0. Fullt rättvist sett till hur matchen sett ut. Janmark betonar dock i pausintervjun att de måste fortsätta spela som de gjort och inte slappna av och det har han rätt i. Det kan svänga fort i hockey.

Och sista perioden svänger. Det svänger om AIK! Man spelar ut på ett härligt avslappnat sätt och redan efter 3 minuter släcker man den lilla strimma av hoppa som Rögle kan tänkas haft. Christian Sandberg trampar in från hörnet och lägger in pucken mellan benen på den inbytte målvakten Fransson. AIK defilerar sedan och sätter två puckar till. Tyvärr släpper man in ett onödigt baklängesmål, men, man kan väl inte få allt. Årets bästa match är ett faktum, dock ska man innan man höjer laget till skyarna komma ihåg att motståndet inte var något vidare. Men underbart att det äntligen lossnar för laget. Hoppas de kan ta med sig rörligheten och en positiv känsla till nästa match mot Linköping.