torsdag 28 februari 2013

Tung förlust

AIK presterar tyvärr som sämst nu när det verkligen gäller. Efter bara ett par minuter tar Luleå ledningen genom periodens huvudnamn Jonas Vihko. Ett inspel som han enkelt styr in mellan Daniel Larssons benskydd. AIK svarar direkt redan efter 30 sekunder när Janmark via en hemmaspelare vallar in 1-1. Men där tog det lilla roliga slut. Fredrik Carlsson(vad har hänt?)gör en indianare som helt enkelt är för dåligt. Den studsar på Vihkos klubba och in bakom en ställd Larsson. AIK skapar sedan ett par halvchanser och offensivt ser det ganska bra ut. Tyvärr gör defensiven det motsatta och Larsson darrar. Det slutar med att när 3 minuter återstår av perioden, kan Vihko helt ostört ladda skott i slottet och han gör inget misstag och 3-1 är ett faktum. En av de sämsta defensiva perioderna under säsongen är ett faktum och tyvärr kommer den i helt fel läge.

Period nummer två börjar bra för AIK då man redan efter 3 minuter sätter, på ett något märkligt vis, reduceringen till 3-2 genom Little. AIK:s klart bästa spelare matchen igenom. Den glädjen blir tyvärr inte långvarig. Jag skrev tidigare att försvaret och målvaktsspelet inte varit godkänt och det visade sig återigen när Luleå kan vända spelet bara minuten efter och enkelt kan skjuta in ett löst skott som Larsson ska ta alla dagar i veckan. Tungt och onödigt när man var på väg in i matchen igen. Sedan är det bara hemmalaget på banan och man sätter också rättvist 5-2. Men AIK får en chans att ta sig in i matchen genom spel i powerplay och det utnyttjar man direkt när Stefan Johansson smäller in en riktig kanon från blålinjen i krysset. AIK får ny energi av målet och  2 minuter senare smäller det igen, även den här gången ett stenhårt slagskott i krysset. Målskytt Björn Melin. Matchen tappar sedan fart och inga jättelägen skapas och vi går till paus, med en väldigt spännande sista period hägrandes.

Tredje perren blir en hård kamp där AIK forcerar starkt och skapar flera chanser, hjälpta av ett powerplay. Tyvärr får man inte in pucken och sedan fälls man av Larsson som gör ännu en groda när han är på väg ut för att slå bort en puck för att sedan ändra sig. Alltså hamnar han på mellanhand och 6-4 är ett faktum. Oerhört dåligt. Jag saknar ord.

- - -

Varför byttes inte Larsson ut efter 4-2-målet? Vem som helst kunde se att han var helt under isen idag. Sedan hjälptes han ju inte direkt av försvaret men många ingripanden var direkt dåliga.

Helt kört är ändå inte, även om det ska mycket till för att det ska bli ännu ett slutspel. Vi vinner mot Brynäs, och sedan kör vi över ett troligtvis avsågat Timrå som inte har något att spela för i sista, medan Brynäs möter lhc, vilket är betydligt tuffare motstånd.